Shabbies

 

Shabbies Amsterdam showde afgelopen Fashionweek haar nieuwe Fall-Winter 2015-’16 collectie en een aantal exclusieve show pieces. Het was de tweede keer dat het Nederlandse schoenenmerk showde tijdens de Amsterdam Fashionweek. Centraal in de nieuwe collectie, genaamd Harmony of Elements, staan de vier elementen: vuur, water, lucht en aarde.Shabbies zijn inmiddels klassiekers.De stoere maar toch vrouwelijke schoenen – zowel pumps, booties, veterschoenen als laarzen – zijn in de nieuwe collectie uitgevoerd in bijzondere leersoorten geïnspireerd op de elementen. Tijdens de catwalkshow werden onder andere vier opvallende showpieces getoond, als symbool voor deze elementen. Het vuurthema was vertaald naar lava-achtig, verbrand ogend leer, terwijl het element water terugkwam in een schoen van iriserend leer dat doet denken aan de schittering van oliedruppels op water. Lucht was de inspiratiebron voor bijzondere transparante laarzen op een typisch Shabbies leren onderstel; aarde werd gevisualiseerd door middel van Caracas Crack leer, lijkend op uitgedroogde kleigronden.

Naast deze speciale modellen is tijdens de catwalkshow ook de draagbare FW15 collectie getoond die in winkels verkocht zal worden: iconische schoenen uitgevoerd in bijzondere, natuurlijke materialen. Mijn complimenten, wat een prachtige collectie.

 

Het label viert dit jaar zijn 10 jarig jubileum!

AMSTERDAM FASHIONWEEK FALL/WINTER 2015 AMSTERDAM FASHIONWEEK FALL/WINTER 2015 AMSTERDAM FASHIONWEEK FALL/WINTER 2015 AMSTERDAM FASHIONWEEK FALL/WINTER 2015Foto’s: Peter Stigter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s