EVAN

Tijdens de Fashionweek heb ik weer genoten van de show van EVAN. Designer Evana Kuik heeft weer een prachtige collectie neergezet.

Het thema van de nieuwe herencollectie voor het Fall/Winter 2015-16 seizoen is ‘Little Wild Illusion Machine’.

In januari 2014 showde het label voor het eerst met een herencollectie op de Amsterdam FashionWeek. Designer Evana Kuik studeerde slechts vier maanden daarvoor af aan de Willem de Kooning Academie. EVAN Menswear is een label voor stoere mannen, die zich modern willen kleden, maar niet houden van al te veel poespas.

Tijdens de show kregen we een blik in de wereld van Evana en haar eigen ‘Little Wild Illusion Machine’. Met een verhaallijn die gaat over een jongen die de realiteit en zijn dromen door elkaar haalt. De werkelijkheid is voor hem een mix van feiten en illusies. De lijn, waarin fantasie en realiteit balanceren werd verbeeld door vijf tweelingen, gehuld in de bijzonder gedetailleerde creaties.

Deze uitwerking van details en het gebruik van contrasterende materialen is sterker dan in voorgaande collecties en weerspiegelen Evana’s groei en ontwikkeling. Maar de herkenbare signatuur van EVAN Menswear, in silhouet en stijl, is sterk zichtbaar gebleven. De designer heeft de grenzen van de herenmode opgezocht, met een verrassend en onverwacht resultaat.

Nogmaals, mijn complimenten Evana!

AMSTERDAM FASHIONWEEK FALL/WINTER 2015 AMSTERDAM FASHIONWEEK FALL/WINTER 2015

AMSTERDAM FASHIONWEEK FALL/WINTER 2015 AMSTERDAM FASHIONWEEK FALL/WINTER 2015

Foto’s volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s